Prva zimska linija za München

Prva zimska linija za München

Danas je u Zračnoj luci Zadar svečano obilježeno uvođenje redovitih međunarodnih letova Croatia Airlinesa na novoj zimskoj liniji Zadar – München.

Tom prigodom dočekani su prvi putnici na letu iz Münchena u Zadar, a nakon toga ispraćeni su i putnici na prvom letu iz Zadra u München. U povodu uvođenja nove linije svi putnici na današnjim letovima (OU4674 München – Zadar i OU4675 Zadar – München) nagrađeni su voucherom u iznosu od 20 eura, koji se može iskoristiti prigodom kupnje zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom.

Do sredine siječnja 2024. godine zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika povezivat će Zadar i München dvaput na tjedan – utorkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala, a putnici na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr mogu kupiti povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 162 eura.

Marija Pavić, voditeljica prodaje Croatia Airlinesa, na današnjoj je svečanosti istaknula:

Drago nam je što smo u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Zračnom lukom Zadar uspostavili novu liniju te tako putnicima iz ove regije ponudili izravnu zračnu vezu s Europom tijekom zimskog razdoblja. Vjerujem da će putnici iskoristiti nove mogućnosti putovanja, a isto tako da će ovaj zajednički produkt pridonijeti razvoju turističkih potencijala Zadarske županije te još uspješnijem poslovanju Zračne luke Zadar.

Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar, istaknuo je:

Proširenje mreže destinacija u zimskome redu letenja strateški je cilj Zračne luke Zadar. Iznimno nam je drago što nam u tom smjeru uvelike pomažu naša domaća zrakoplovna kompanija Croatia Airlines i županijska Turistička zajednica. Nadamo se da je uvođenje linije Zadar - Munchen u zimskome redu letenja samo početak u ostvarivanju tog cilja.
Izražavam veliko zadovoljstvo i najsrdačnije pozdravljamo uvođenje zimske međunarodne zrakoplovne linije Zadar – München uz želju da ona već u sljedećoj sezoni preraste u cjelogodišnju. Turistička zajednica Zadarske županije ustrajno djeluje upravo na privlačenju turista izvan mjeseci najsnažnijih turističkih kretanja, a ovo je važan korak ka daljnjem razvoju cjelogodišnjeg turizma. Uvođenje ove linije predstavlja veliki poticaj i važan čimbenik u još značajnijem rastu poslovnih putovanja, tzv. MICE segmenta u kojem Zadarska županija gradi sve veću perspektivu, posebno najavama otvaranja značajnijih hotelskih kapaciteta te izgradnje kongresnih sadržaja.

– rekla je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

Croatia Airlines u zimskom redu letenja 2023./2024. planira povećati ukupan broj letova za gotovo 12 posto i ponuditi 13,6 posto više sjedala u odnosu na zimsko razdoblje 2022./2023. Pritom će zrakoplovi tvrtke izravno povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s ukupno 19 međunarodnih linija.


Arhiva vijesti